torsdag 16 december 2010

Ibland blir det svårt.....

Nu måste Assange bort från Wikileaks innan organisationen tappar all trovärdighet.
Hans engelska advokat uttalade sig nyss på rapport där han fullständigt skrek ut sin avsky mot det svenska rättssystemet och menade att det förde någon slags vendetta mot assange och Wikileaks. Nu antar jag att en advokat inte i såna här sammanhang uttalar sig mot sin klients vilja alltså antar jag att det är Assanges åsikter som kommer fram här. Assange säger att han gärna blir förhörd om våldtäktsanmälningarna fast inte i Sverige!!! Men hallå, det var ju här han blev anmäld. Mr Assange jag har ingen åsikt i skuldfrågan men i ett rättsamhälle prövas den och det är din förbannade skyldighet att komma hit. Du som pratar om öppenhet och transparens. Tycker också att det verkar som din person plötsligt blivit större än din mission..Makt korrumperar och hos dig verkar det ha gått förbannat fort!!!

Tycker också att det är tråkigt att en massa kulturpersonligheter i England som jag respekterar/ade så okritiskt ställer upp för honom och uppenbarligen tycker att en anmälan om våldtäkt är en struntsak. Det måste väl ändå för bevisligen intelligenta personer vara möjligt att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Att anmälan i Sverige och USA:s hat mot Assange är två skilda saker. Åtminstone tills motsatsen bevisats.

Ha det/Vinön som tycker att makten ska granskas var den än poppar upp.

3 kommentarer:

  1. Naturligtvis K ska makten granskas var den än visar sig...Du har skrivit en jättebra blogg...Det finns ingenting att tillägga i det du skriver...bara att instämma i det du skriver...jag håller helt o fullt med dig...i allt.. någonting som jag ju inte alltid gör:)))P&K/Singla

    SvaraRadera
  2. Instämmer! Men även de svenska rättsmyndigheterna har betett sig mycket märkligt. Först blir Assange anklagad för våldtäkt sedan lägger den åklagaren ner åtalet. Åtalspunkterna håller inte. Assange får tillstånd att lämna landet. Därefter åtalas han på nytt. Märkliga turer som skapar vissa frågetecken. Vad är det utspelas bakom kulisserna....?

    SvaraRadera
  3. Håller med om att något skumt är det men alla dessa turer. Den stora eller viktigaste frågan är väl ändock - överlever Wiki utan honom?
    Lär väl tiden utvisa i så fall.
    Men wikileaks gör en skillnad hur många ser på världen och dess beslutsförfattare.
    **Mera Leaks**

    SvaraRadera