tisdag 16 mars 2010

Nya knaserier från Alfons gäng


Maud Olofsson skriver debattartikel i Expressen 14/3. Där ondgör hon sig över att Maria Wetterstrand inte är tillräckligt liberal längre och har vänstervärderingar.
Varför gör hon det då??? Jo Wetterstrand vill ha bättre kontroll på friskolorna så att de vill ha en bättre kontroll på de religiösa friskolorna så att de följer lagen och inte är konfessionella i undervisningen vilket inte är tillåtet.
Hon går så lång att hon säger att Wetterstrand vill ha "socialistiska kontrollmekanismer i friskolorna"!!!

Själv sitter hon i en regering bestående av partier som alltid talat om individens frihet och motsatt sig statlig kontroll och registrering av medborgare.

Under tiden de talat om denna frihet har de infört:

FRA-lagen som tvingar teleoperatörerna att lagra all mobil och datatrafik under tre år.

Ipred- lagen som har privatiserat brottsutredningar till upphovsrättsindustrin.

Och det senaste förslaget är att drogtesta barn utan föräldrarnas medgivande.

Alla dessa förslag har mött hård kritik från lagrådet som är tillsatt för att granska så att lagförslag från regeringen inte strider mot grundlagen...

Bland annat så har lagrådet om drogtestningsförslaget sagt att det strider mot barnens grundlagsskyddade rättigheter. De säger vidare "att använda tvångsmedel i förebyggande syfte lämnar fältet fritt för polisiärt godtycke" Som exempel nämner man att fallet med bloggaren Jesper Nilsson som nyligen hotades med blodprov för att han fotograferade ett polisingripande i T-banan. Han tvingades radera sina bilder av polismännen. (Han var lyckligtvis en fena på datorer så han lyckades återskapa bilderna senare.

Nu har ju Beatrice Ask denna kloka och verklighetsförankrade kvinna försäkrat oss att det inte är någon fara då polisen har så mycket att göra och intehar tid med sådant godtycke...Puh..skönt med sådana försäkringar.

Den här regeringen verkar tycka att all granskning av skolor och företag är socialism....medans granskning och registrering av individer är liberalism... Vi lever verkligen i uppochnervända världen.
Själv brukar jag tänka att Sovjetimperiet hade applåderat om de haft alla de här kontrollmöjligheterna av medborgarna som den här regeringen sett till att skaffa sig.

Några frågor till Alliansen:
Vad ska vi med lagråd till om man som regeringen sagt avser att strunta i vad de säger och köra över dem.
Lagrådet säger ju inte att vi ska strunta i ungdomars droganvändning bara att vi måste hitta ett annat sätt att komma åt problemet.....som inte strider mot grundlagen.
Vad ska vi annars med en grundlag till?

Om Beatric Ask tycker att det är en bagatell att stifta lagar som strider mot grundlagen....förväntar hon sig ändå att medborgarna ska respektera lagar och förordningar?

Och om regeringen ständigt får kritik av lagrådet för att förslag strider mot grundlagen....är det inte dags att tänka lite längre då innan man lägger fram sina förslag?

Ha det/Vinön

6 kommentarer:

  1. Bra rutet! Allt blir kristallklart när jag läser vad du skriver. Det är bara sex månader kvar nu!

    SvaraRadera
  2. Jag ler K...när jag läser vad du skrivit...o håller med dig i ALLT....o instämmer med CARPE DIEM...att det bara är sex månader kvar...
    P&K/I

    SvaraRadera
  3. Hej Vinön! Måste säga att:
    Din analytiska förmåga går inte av för hackor!!!!

    SvaraRadera
  4. Stället mig upp och applåderar åt innehållet i denna blogg...du har möjligen inte funderat på, att få den publicerad...i Aftonbladet...typ?
    Som sagt...bara sex månader kvar....
    Ha det gott/A

    SvaraRadera
  5. Kunde man dela ut guldstjärnor för bloggar och seriösa åsikter, så fick du full pott!

    SvaraRadera
  6. Roligt att få sådana här fina kommentarer...blir både glad och lite generad..jag försöker ju följa med i den aktuella debatten...Inger vet dock hur nördig jag kan bli ibland. Kul föresten att du hittat hit Krikonet!!
    Och jag glömmer inte att det finns många därute som inte håller med...därför kommer jag att fortsätta blogga..som är ett fantastiskt forum för vanligt folk som inte har så lätt att bli publicerade i sk gammelmedia som ex Aftonbladet....
    Kram på er alla även ni som inte blev nämnda här.
    Ha det/Vinön

    SvaraRadera